KOSGEB Ar-Ge Ür-Ge Çağrısı

KOSGEB Ar-Ge Ür-Ge Çağrısı

Otomotiv ve Elektrik Üreticilerini İlgilendiren Desteği KOSGEB Açıkladı!

Küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından sevilen ve farklı gider kalemleri üzerinden birçok destek alınan Kosgeb yeni çağrısıyla Kobilerin yüzünü güldürmek istiyor.

2021 yılı başında uzun zamandır hayatımızda olan Kosgeb Ar-Ge desteği kendi içerisinde yenilenerek Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon programına dönüştü. Hem yeni bir ürün/süreç geliştirmek için yapılan Ar-Ge çalışmalar hem de Ür-Ge çalışmalarının desteklenmesine karar verildi.

Bu destek kapsamında ilk çağrı ise Otomotiv ve Elektronik sektöründe faaliyet gösteren Kobilere geldi.

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Kobilerden

29.1 Motorlu kara taşıtlarının imalatı

29.3 Motorlu kara taşıtları için parça ve aksesuar imalatı

27.2 Akümülatör ve pil imalatı konularında faaliyet gösteren işletmeler destek alabilmektedir.

Otomotiv sektörüne yönelik belirlenen uygun proje konuları ise elektrikli ve/veya hidrojen ile çalışan motorlu kara taşıtları, pil (batarya) teknolojisi, yakıt hücresi olarak sıralanmaktadır.

Elektronik sektöründe faaliyet gösteren Kobilerden

26.1 Elektronik bileşenlerin ve devre kartlarının imalatı

26.3 İletişim ekipmanlarının imalatı

26.4 Tüketici elektroniği ürünlerinin imalatı

26.5 Ölçme, test ve seyrüsefer amaçlı alet ve cihazlar ile saat imalatı (26.52 Kol saatlerinin, masa ve duvar saatlerinin ve benzerlerinin imalatı hariçtir.) konularında faaliyet gösteren işletmeler destek alabilmektedir.

Elektronik sektörüne yönelik uygun proje konusu ise 5G ve ötesi teknolojiler dâhil olmak üzere yerli elektronik haberleşme şebeke ve altyapı bileşenleri kapsamında yeni nesil mobil haberleşme teknolojileri konularıdır.

Destek kapsamında Kobiler büyüklüklerine göre iki farklı gruba ayrılmaktadır. Küçük işletmeler için destek oranı 1.500.000 TL iken, orta büyüklükteki işletmeler için 6.000.000 TL’dir.

Hibe oranı %75 olan çağrının son başvuru tarihi ise 18 Mayıs 2021!

Bir yanıt yazın